Miody, napoje, przetwory mięsne, owocowe, warzywne czy wyjątkowe potrawy - te specjały możecie zgłaszać do konkursu "Smaki Regionu", który organizuje wielkopolski Urząd Marszałkowski. Poszukiwane są smaczne, lokalne produkty albo potrwa, którą zjeść można jedynie u nas - w Wielkopolsce. Finał "Smaków Regionu" odbędzie się 13 lipca w Wijewie w powiecie leszczyńskim. Potem nagrodzone specjały powalczą dalej - w kolejnym etapie konkursu. To już ostatni dzwonek, by nadesłać swoje propozycje.
Konkurs ma na celu zebranie producentów zdrowej i nieprzetworzonej żywności oraz tradycyjnych potraw, promocji ich dorobku oraz utrwalania i popularyzacji dawnych receptur. Nabór zgłoszeń etapu wojewódzkiego konkursu trwa do 27 czerwca. Najlepsze potrawy i produkty z etapu wojewódzkiego konkursu awansują i będą rywalizować podczas etapu ogólnokrajowego, którego rozstrzygnięcie odbędzie podczas targów Smaki Regionów w Poznaniu we wrześniu – mówi Wicemarszałek Województwa Wielkopolskiego Krzysztof Grabowski
Regulamin i karty zgłoszeniowe znajdziecie POD TYM LINKIEM.
Polecany artykuł: