Będzie można pochwalić się swoimi kulinarnymi zdolnościami i pokazać, jak smakuje Wielkopolska.
Właśnie wystartowała XXII już edycja konkursu ,,Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów'' organizowanego przez Polską Izbę Produktu Regionalnego i Lokalnego.
W rywalizacji udział mogą wziąć firmy gastronomiczne, producenci żywności oraz - koła gospodyń wiejskich.
Konkurs odbywa się w dwóch kategoriach: na najlepszy regionalny produkt oraz na najsmaczniejszą potrawę regionalną. I będzie przebiegać dwuetapowo - na szczeblu regionalnym i ogólnokrajowym.
Zgłoszenia należy wysyłać do 31 maja. Niespełna miesiąc później podczas Święta Szparaga w Mochach - 24 czerwca - odbędzie się finał wojewódzki i uroczyste wręczenie nagród.
Wielki Finał XXII edycji konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów” odbędzie się 30 września podczas Targów Smaki Regionów w Poznaniu.
Szczegóły znajdziecie pod tym linkiem.